Autor: 021.rs

Novi Sad
13.03.2024.
11:53 > 08:59
Protestna akcija povodom četvrtog ubistva žene u ovoj godini održaće se u sredu, 13. marta na Trgu slobode.
  • Opet ja

    13.03.2024 09:28
    @zadnje vreme

    Izgleda da ti nije jasno da natpisi nisu upućeni zlostavljačima i ubicama - već javnosti, drzavi, institucijama, zaduzenim funkcionerima, ... svima onima koji su odgovorni za nepreduzimanje mera kojima bi se sprečio femicid.
    Prema tome, na zalost, dok institucije i zaduzeni pojedinci ne rade svoj posao, javnost (a nju čine i ove zene-protestanti) mora upozoravati i biti upozorena na nečinjenje i ODGOVORNOST ovih što ne rade svoj posao.
  • Neko iz mase

    13.03.2024 09:19
    @tri slova

    Ova "tri slova" čitaj: SNS

    Koji glupi i zlurad komentar.
    Kamo lepe sreće da nema razloga ni povoda za proteste. Ali, dok je ovakve vlasti - na zalost, biće ih još i još. Zato - promenite vladajuću strukturu. Oslobodite institucije. Oslobodite i ozdravite društvo.
  • zztop

    12.03.2024 20:33
    Brze istrage i provedbe suđenja sa visokim kaznama bi sigurno odvratile nasilnike od takvih zločina... al ne može se to desiti u ovoj SRBIJATRIJI ...
  • Sang

    12.03.2024 18:03
    Zadnje vreme
    Ovo definitivno neće sprečiti ništa to što neko drži natpise ne znaci da sutra neće neko da kvrcne tek tako bilo muško ili žensko,taj ko ima problem u glavi nikakvi natpisi ne utiču na njega/nju,dobro je to što rade ali da pomaže problemu ne pomaze baš ništa.Treba naći načina da ljudi ostanu psihički zdravi to je ključ svega,a to podrazumeva zdravo detinjstvo,ljubav,prihvatanje,kasnije posao koji omogućava egzistenciju i porodicu...
  • Ns time

    12.03.2024 17:36
    @Mozda si ti tako zlurad dokon.
    Nema Vi u recenici.Nema postovanja.
    Takvi se uvek nadju prozvani da mudruju ko sta radi.
    Hajde za promenu botujte po vasim medijima.Tamo su vam drugari koji ce vas odmah prigrliti.
    Ne gusite i ovde.
    Dosadili ste Bogu i svetu.
  • Julka

    12.03.2024 15:51
    Dolazim
    Morate svi mora se menjati sistem a ne da ubice i nasilnici ni nanogvice ne dobijaju . Vlast će da radi neke gluposti da neće možda da oduzimaju svima bušilice ?
    Smena pod hitno dok ima živih
  • Milan

    12.03.2024 15:23
    "Muški saveznik"
    Čuo sam ovu vest na radiju i moram da kažem dve stvari:
    1. Porodično nasilje je neprihvatljivo. Tačka. Ako se ne slažete iz bilo kog razloga, lepo se razvedete, svako na svoju stranu i to je to.
    2. Zasmetao mi je izraz "muški saveznici". Znam da se u NGO krugovima to tako kaže, ali je neispravno na hiljadu načina. Pa valjda je svaka normalna osoba, pa tako i svaki normalan muškarac, protiv ovakvih stvari. Ne moram da budem aktivista i da učestvujem u radu neke organizacije da bih bio pristojan i normalan, da bih sve ljude, pa samim tim i sve žene, smatrao ravnopravnim i da ne mislim da meni pripada bilo šta više nego nekoj drugoj osobi bez obzira na pol, rasu, naciju...
  • @tri slova

    12.03.2024 14:36
    Dokoni? Sram da vas bude, sutra to može biti neko vaš! Pažnja mora da se skreće stalno i svuda jer država haje za građane ove zemlje samo kad treba da glasaju i plate dažbine. Da je sreće da svi izađu na ulice i da neko ko treba da vodi računa o bezbednosti i sigurnosti bude pozvan na odgovornost! A čime ste vi toliko zauzeti, da nije botovanjem? Sram da vas bude, još jednom!
  • komšinica

    12.03.2024 14:33
    To je između ostalog tako jer nam pravosuđe kao i centri za socijalni rad rade savršeno. Sve sam go stručnjak do stručnjaka i poštenjačina do poštenjačine. Stvari se rešavaju sistemski, ovako ništa. Došli stajali i otišli, a institucije kriminalizovane do daske.
  • Liman

    12.03.2024 13:03
    To mu za sada dođe skoro 2 mesečno. Biće toga još, kako je krenulo. Nasilnici su zaštićeni kao beli medvedi. Nijedan nije dobio nanogvicu za praćenje kretanja, niko ih ne kontroliše. Opšta pobuna je jedini način da nešto promenimo!
  • Adam

    12.03.2024 12:47
    Femicid
    Ove iste žene se stalno okupljaju i apeluju, a država ništa, ali baš ništa ne radi :-(
  • nonap

    12.03.2024 12:31
    Vojvodini ili severnoj Srbiji? Bilo li među ubicama Mađara, Slovaka, Rusina ili Bunjevaca?
  • tri slova

    12.03.2024 12:26
    Ponovo ne razumem, da li ovi čekaju da se nešto desi pa da protestvuju ili u tome uživaju ili šta pobogu rade? Još jedan protest radi lične promocije, protest radi protesta bez ikakvog smisla. Da li oni stvarno misle da građani i građanke misle da je normalno ubiti ženu pa nam na to skreću pažnju???
    Šta je ovo sa ljudima da li smo toliko dokoni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna